Beleggen voor jezelf of samen

Beleggen voor jezelf

Beginnen met beleggen

Als je geld over hebt, kun je het ergens in een kluis stoppen, maar dit geld zal uiteindelijk minder waard worden door inflatie. Met dit geld zul je uiteindelijk minder kunnen kopen omdat dingen om je heen duurder worden, maar het geld in je kluis hetzelfde blijft. 

Met beleggen hoop je op rendement, zodat het geld meer waard wordt. Zo kun je bijvoorbeeld sparen voor een wereldreis, een extraatje voor later of als spaarpotje voor de kinderen. Of misschien wil je wel gaan beleggen omdat je het leuk vindt. Waarom en hoe je kunt beleggen, vertellen we hieronder.

Waarom beleggen?

Voordat je begint met beleggen, moet je jezelf afvragen wat voor belegger je bent en waarvoor je het wilt gebruiken. Je kunt bijvoorbeeld beleggen voor je pensioen, in dat geval is het verstandig om niet teveel risico te lopen. Gaat het om geld wat je niet direct nodig hebt en waar je niet zoveel mee doet? Dan kun je eventueel gaan voor een hoger rendement met meer risico.

Om te kunnen beleggen in aandelen heb je een effectenrekening nodig. Daarmee kun je aandelen aankopen en verkopen. Je kunt ervoor kiezen om zelf te kopen te verkopen, maar je kunt dit ook via ons doen. Wanneer je niet voldoende kennis en tijd hebt voor beleggen, is het verstandig om dit uit handen te geven.

beginnen met beleggen

Laten beleggen door Junior

Laten beleggen, ofwel beheerd beleggen, kan een optie zijn wanneer je zelf geen verstand hebt van beleggen of wanneer je niet voldoende tijd hebt. Je geld wordt in dat geval belegd door ons als vermogensbeheerder. 

Het voordeel hiervan is dat Junior de kennis en ervaring bezit en wij weten een goede afweging te maken tussen risico en rendement. Op basis van jouw financiële situatie wordt in overeenstemming met jou het beleggingsprofiel vastgesteld. Je hoeft dus zelf niet bezig te zijn met je beleggingen. 

Wil jij hier meer over weten?

Let op: Beleggen brengt risico’s met zich mee. Beleg alleen met geld dat je kunt missen. Beleggingen kunnen namelijk meer, maar ook minder waard worden.

Scroll naar top