Beleggen voor senioren

Senior beleggen

Waarom beleggen?

Wanneer je altijd hebt gespaard, is de stap naar beleggen misschien groot. Maar met het juiste profiel en de juiste kennis vanuit Junior, is de stap tot beleggen wellicht een goede beslissing. En dan kun je misschien gaan nadenken over welke plannen er allemaal nog zijn. Misschien wil je nog mooie reizen maken of die ene auto kopen?

Het geld waar jarenlang hard voor gewerkt en voor gespaard is, wordt op een spaarrekening minder waard door de lage rente, hoge belastingdruk en door inflatie. Met beleggen hoop je op rendement, zodat het geld meer waard wordt. 

Het belangrijkste is: Is er geld om te beleggen? Beleggen doe je met geld wat je niet direct nodig hebt en waar je ook niet zoveel mee doet. Wanneer je dit doet, loop je al minder risico.

Te oud om te beleggen?

Wat is oud? Ben je 100? Of 105? Hoogstwaarschijnlijk niet. Stel, je bent 65 jaar en je wilt gaan beleggen. Is dat te oud? Nee. De huidige levensverwachting van mensen die nu rond de 65 jaar zijn, is ruim boven de tachtig. Maar misschien word je wel 100. Het kan allemaal, en in dat geval is het toch prettig als er nog steeds wat geld binnenkomt voor bijvoorbeeld aanvullende zorg. 

Er is in ieder geval nog steeds voldoende tijd om wat vermogen op te bouwen. Wij kunnen je daarbij helpen.

andrew-neel-0AwoTNSdwVM-unsplash

Laten beleggen door Junior

Laten beleggen, ofwel beheerd beleggen, kan een optie zijn wanneer je zelf geen verstand hebt van beleggen of wanneer je niet voldoende tijd hebt. Beide zijn belangrijk wanneer je op een goede manier wilt beleggen. Heb je die tijd of kennis niet? Dan helpen wij je graag. Je geld wordt in dat geval belegd door ons als vermogensbeheerder.

Het voordeel is dat Junior de kennis en ervaring bezit en wij weten een goede afweging te maken tussen risico en rendement. Op basis van jouw financiële situatie wordt in overeenstemming met jou het beleggingsprofiel vastgesteld. Je hoeft dus zelf niet bezig te zijn met je beleggingen.  

Wil jij hier meer over weten?

Let op: Beleggen brengt risico’s met zich mee. Beleg alleen met geld dat je kunt missen. Beleggingen kunnen namelijk meer, maar ook minder waard worden.

Scroll naar top