Ben jij klaar om Bewust te Beleggen?

Bij ons investeer je in de volgende generatie, met bedrijven die innoveren en inzetten op duurzaamheid.
Of je nu meer financiële ruimte voor jezelf wilt of zekerheid voor je kind, met Junior als partner bouw je aan een toekomstbestendig vermogen. Voor je onderneming, je (klein)kind en je oude dag.

Beleg met diversiteit & diepgang bij Junior

Achter Junior zit meer dan 35 jaar beleggingservaring, dit heeft ons het belang van beleggen met inhoud geleerd. Wij zoeken actief naar ontwikkelingen over de gehele wereld en binnen verschillende sectoren en passen hier onze koers flexibel op aan. Zo kunnen wij Junior constant optimaliseren en succesvol beleggen.

De voordelen van Junior

BB-Icon-Toekomst

Toekomstbestendig vermogen
Wij kiezen voor bedrijven die innoveren, op een transparante manier handelen en bijdragen aan de verbetering van de levensstandaard van de gehele wereld. Daar heeft iedereen baat bij volgens Junior.

BB-Icon-Actief

Actief beleggen
Wij hanteren een gedisciplineerd beleggingsbeleid, waarbij we altijd ons huiswerk doen. Niet passief voor de goedkoopste optie gaan maar weten waar je geld aan bijdraagt.

BB-Icon-Toegankelijk

Flexibele investering
Starten kan al vanaf €1.000. Begin met een investering die past bij jouw situatie en bouw dit over tijd uit. Bij Junior geloven we dat je belegt voor de lange termijn. Neem de tijd en laat je vermogen groeien.

Bezig in ons vierde jaaren nu al
cijfers die overtuigen

Sinds onze start in 2018 hebben we veel meegemaakt in de beleggingswereld. Maar doordat we trouw blijven aan onze focus op duurzame ondernemingen, blijven onze cijfers positief, ook in een periodes van zwaarder economisch weer.

De Junior Portefeuilles

Defensief

In het defensieve profiel is het voornaamste doel om de risico’s te beperken. We investeren een klein deel in aandelenfondsen en voor het overgrote deel in veiligere obligatiefondsen. Van deze obligatiefondsen ligt het risico laag en het te verwachten rendement is relatief goed voorspelbaar. Daarnaast is de positie van de aandelen en obligaties gespreid over beleggingsfondsen.

Neutraal

Het neutrale profiel is een indicatie voor de gemiddelde risicobereidheid van beleggers. We investeren gelijk gespreid over aandelen en obligaties. Waardeveranderingen kunnen daardoor iets groter zijn dan in het defensieve profiel. Doordat dit profiel iets meer in aandelen belegt dan het defensieve profiel, wordt er over een langere periode gemiddeld ook meer rendement behaald.

Offensief

Het offensieve profiel is een wat risicovollere optie dan de andere profielen. We investeren uitsluitend in aandelenfondsen. De veranderingen in waarde van de portefeuille kunnen groter zijn. Op de lange termijn levert dit profiel het hoogste rendement.

Wat kost het?

  • BinckBank berekent 0,30% incl. btw op jaarbasis over het vermogen, dit wordt berekend en gefactureerd op maandbasis.
  • Junior berekent 1 Euro per maand en 0,075% incl. btw per maand over het vermogen aan het begin van de maand.
  • Indien de rekening wordt opgeheven kan dat maandelijks per 1e van de maand, Binckbank brengt hiervoor €25 in rekening.
  Defensief Neutraal Offensief
2018 -6,7% -6,3% -7,4%
2019 +13,4% +19,8% +26,4%
 2020 +4,5% +12,9% +24,1%
 2021 t/m jan +0,8% +2,8% +5,2%

Percentages zijn na aftrek van alle kosten

Defensief Neutraal Offensief
Januari +2,2% +2,7% +3,6%
Februari -2,1% -3,9% -5,9%
Maart -12,6% -11,7% -9,8%
April +6,3% +8,9% +12,3%
Mei +3,1% +3,1% +3,4%
Juni +2,1% +2,2% +2,4%
Juli +1,5% +2,4% +3,5%
Augustus +0,7% +2,1% +3,5%
September +0,2% +0,5% +0,8%
Oktober -0,3% -0,5% -0,6%
November +3,5% +6,1% +7,8%
December +1,1% +1,8% +2,3%

De waarde van je belegging kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst.

Start vandaag nog
met beleggen

BB-beleggen-kind

Voor je (klein)kind

Sparen levert tegenwoordig niet zoveel meer op. Heb je al eens nagedacht om in plaats hiervan te gaan beleggen voor je kind of kleinkind?

BB-beleggen-pensioen

Voor jezelf of samen

Misschien wil je sparen voor een wereldreis, een verbouwing of een extraatje voor later. Of als je gewoon wil beleggen omdat je het leuk vindt.

BB-beleggen-zakelijk

Voor je onderneming

Je bent zelfstandig ondernemer en je wilt uitbreiding of gewoon een buffer opbouwen. Beleg een deel van je winst en vergroot het vermogen van je zaak.

Voor je pensioen

Heb je wel eens nagedacht over het opbouwen van pensioen? Voor je oude dag is beleggen een toegankelijke en lucratieve optie. Binnenkort bouw je ook aan je pensioen bij Junior Beleggen.

Zet de eerste stap naar bewust beleggen

BB-eerste-stap

“Op zoek naar een manier om mijn kinderen een start mee te geven als ze 18 worden, kwam ik uit bij Junior Beleggen. Een jaar later ben ik zo tevreden over de persoonlijke aandacht en professionaliteit dat ik besloten heb een deel van mijn eigen vermogen ook hier onder te brengen. De vrijheid en flexibiliteit spreekt mij enorm aan“
Roel uit 1976, - Belegt voor zichzelf & zijn kinderen

“Zelf ben ik relatie van het eerste uur van Mercurius Vermogensbeheer, ruim 12 jaar nu. Dus toen ik enkele jaren geleden hoorde over het plan om Junior Beleggen te starten, vond ik dat meteen een goed idee voor ons eerste kleinkind dat toen opkomst was! Onze Sam was een van de eerste klanten van Junior Heel leuk om hem en zijn rekening bij Junior te zien groeien. Inmiddels zijn er 3 kleinkinderen. Vanzelfsprekend hebben ze allemaal  een Junior rekening en met plezier stort ik elke maand een bedrag op hun rekening. Zo geef ik ze als opa een mooie (financiële) start mee in het leven!“
Cees-Jan, uit 1949  - Belegt voor zijn kleinkinderen
(en voor zichzelf bij Mercurius) 

Overzichtelijke site en de resultaten zijn boven verwachting. Mij wordt aanzienlijke beleggingsstress uit handen genomen. Prima rapportage.
Fred, uit 1957 - Belegt voor zijn pensioen en neven

Bij Junior beleg je o.a. in*

*Junior Beleggen belegt via actieve beleggingsfondsen en investeert op die manier in meer dan 200 bedrijven die voldoen aan onafhankelijk gestelde duurzaamheidscriteria. Opgesteld door partijen als Morningstar en Sustainalytics.

Meer weten?

Wat bedoelen jullie met duurzaam beleggen?

We beleggen in sectoren van de economie die het belang van de volgende generatie hoog in hun vaandel hebben staan. Denk hierbij aan sectoren zoals gezondheidszorg, IT-dienstverlening, media, vastgoed, schone energie en infrastructuur. Zodat onze kinderen en kleinkinderen een goede toekomst tegemoet kunnen zien.

Wij selecteren de sectoren waarin we beleggen zelf. Vervolgens brengen we het geld onder bij actieve beleggingsfondsen die op hun beurt weer gescreend worden op de duurzaamheid van de beleggingen. Een dubbele controle dus.

In welke bedrijven beleggen jullie?

Voorbeelden van bedrijven waarin we via de door ons zorgvuldig geselecteerde beleggingsfondsen beleggen zijn Air Liquide, Apple, Facebook, Google, Henkel, Johnson & Johnson, Samsung, Suez, Unilever, Visa. Uiteindelijk beleggen we in meer dan 200 bedrijven die voldoen aan onafhankelijk gestelde duurzaamheidscriteria die opgesteld zijn door onafhankelijke partijen zoals Morningstar en Sustainalytics.

Kopen jullie aandelen van de uitgekozen (duurzame) bedrijven?

Indirect wel. We beleggen via actieve beleggingsfondsen. Dit zijn mandjes van aandelen die samengesteld worden door professionals die de bedrijven zorgvuldig selecteren en monitoren. Ze verdiepen zich niet alleen in de cijfers van de bedrijven maar bezoeken veelal ook het management om zo een compleet beeld te krijgen van het bedrijf waarin ze beleggen. Dit geeft ons de mogelijkheid om relatief kleine bedragen goed te spreiden en te profiteren van de kennis van die professionals. Bij Mercurius Vermogensbeheer zijn we ervan overtuigd dat deze manier van beleggen uiteindelijk tot beter resultaat leidt.

Moet ik een IBAN-rekening aan mijn beleggingsrekening toevoegen?

Nee, dat is niet nodig. Sterker nog we raden het juist af.  Pas als het geld vrij komt kan er een tegenrekening toegevoegd worden.

Kan ik het geld dat ik inleg op mijn beleggingsrekening weer opnemen als ik bijvoorbeeld even krap kom te zitten?

Ja, dat kan! Het is tenslotte jouw geld. We willen het wel graag tijdig weten. Minimaal 3 werkdagen voor het einde van de maand. We handelen namelijk elke eerste werkdag van de maand. Het geld staat dan uiterlijk 5 werkdagen later op je rekening. 

Hoe gaan jullie om met veiligheid omtrent mijn geld en het gebruik van BinckBank?

Het geld staat op een rekening op naam van jezelf, van je onderneming of van het kind en los van Junior, Mercurius Vermogensbeheer, en BinckBank. In het uitzonderlijke geval dat een van die partijen zou omvallen, dan gebeurt er niets met jouw vermogen.

Kan ik ook los van mijn partner of ex-partner een rekening openen voor mijn kind?

Als jij de enige wettelijk vertegenwoordiger bent, dan is er geen enkel probleem. Als jullie gezamenlijk wettelijk vertegenwoordiger zijn dan moeten jullie ook samen tekenen voor overboekingen. Die overboekingen kunnen alleen naar rekeningen op naam van de wettelijk vertegenwoordigers, of op naam van het kind.

Is het mogelijk om het geld dat ik beleg voor mijn kind, enkel door mijn kind opgenomen kan worden?

Wettelijk kan je kind beschikken over het vermogen als het 18 jaar wordt. In het schenkingsdocument kan je echter vastleggen dat dit pas later kan of alleen voor bepaalde doeleinden. In theorie kan het kind dit aanvechten, maar in de praktijk maak je het met dit document wel heel lastig om dat succesvol te doen.

Start direct met beleggen

Junior (4)
Scroll naar top