Hoe werkt het?

SENIOR BELEGGEN

MET JUNIOR

Hoe eerder je begint en hoe groter je startbedrag, hoe hoger het eindkapitaal.

Start direct

Hoe werkt het?

Je opent een rekening op naam van je kind. Je beantwoordt een aantal vragen over je kennis, je ervaring en je risicobereidheid. Aan de hand van je antwoorden en de leeftijd van je kind spreken we af of Junior zal beleggen volgens een defensief, neutraal of offensief profiel. 

Als de rekening bij BinckBank geopend is kan je een eerste storting doen, met een minimum bedrag van 1000 Euro. Idealiter stort je met een automatische overboeking periodiek een bedrag op deze rekening. 

Junior gaat met dit geld aan de slag om er senior vermogen van te maken. Tussentijds kan je altijd inloggen via onze site om te zien hoe het vermogen zich ontwikkelt.

Opa, oma, oom en tante, iedereen kan direct storten op de rekening van je junior om zo bij te dragen aan de ontwikkeling van het vermogen.

Als je junior 18 jaar wordt en voor de wet volwassen, dan krijgt hij of zij beschikking over de rekening, tenzij dat anders is bepaald. Het is dan aan je kind om de dromen te verwezenlijken.

Veelgestelde vragen

Kan opa of oma ook een rekening voor een kind openen?

De rekening kan alleen door een wettelijk vertegenwoordiger geopend worden. Doorgaans is dat een van de ouders. Opa en oma kunnen er wel rechtstreeks op storten (net als ooms, tantes, iedereen eigenlijk!).

Hoeveel mag ik schenken?

Algemene vrijstelling voor ouders en kinderen in 2018: € 5.363

Algemene vrijstelling voor grootouders en klein kinderen in 2018: €2.147

Kinderen en pleegkinderen mogen – ongeacht hun leeftijd – elk jaar een bedrag belastingvrij ontvangen van hun ouders. Het bedrag geldt per kind. De vrijstelling geldt per schenker en per ontvanger. Partners beschouwt de fiscus als 1 schenker of als 1 ontvanger.

Wat gebeurt er als ik meer schenk?

Dat kan natuurlijk maar dan moet je schenkingsbelasting betalen. We raden je aan om dit eerst met je belastingadviseur te bespreken.

Ik heb liever niet dat mijn kind al met 18 jaar over het geld kan beschikken. Hoe bescherm ik dat?

Wettelijk kan je kind beschikken over het vermogen als het 18 jaar wordt. In het schenkingsdocument kan je echter vastleggen dat dit pas later kan of alleen voor bepaalde doeleinden. In theorie kan het kind dit aanvechten, maar in de praktijk maak je het met dit document wel heel lastig om dat succesvol te doen.

“Onze klanten geven ons hun vertrouwen over de zorg van het vermogen van hun (klein)kinderen. Wij geven hen rust terug, de rust dat wij hun vermogen met de juiste zorg omringen. Zo bouwen wij lange termijn relaties.”

Start direct met beleggen

Start direct