Duurzaam beleggen

Duurzaam beleggen

Door als belegger te kiezen voor duurzaam beleggen geef je een belangrijk signaal af. Niet alleen door te beleggen ben je bezig met de toekomst, maar ook op het gebied van duurzaamheid denk je na over later. De wereld verandert en blijft veranderen. Junior beweegt mee met de wereld en duurzaamheid staat daarbij altijd voorop.

Beleggen voor de toekomst

Junior belegt in sectoren van de economie die het belang van de volgende generatie hoog in het vaandel hebben staan. Denk hierbij aan sectoren zoals gezondheidszorg, IT-dienstverlening, media, vastgoed, schone energie en infrastructuur. Een goede toekomst voor onze kinderen en kleinkinderen staat voorop.

william-navarro-82Xsw-pGsJI-unsplash

Sectoren

De sectoren waarin Junior belegt selecteren wij zelf. Vervolgens wordt het geld ondergebracht bij actieve beleggingsfondsen die op hun beurt gescreend worden op duurzaamheid van beleggingen. Een dubbele controle dus. 

We beleggen in meer dan 200 bedrijven die voldoen aan onafhankelijk gestelde duurzaamheidscriteria die opgesteld zijn door onszelf en onafhankelijke partijen zoals Morningstar en Sustainalytics.

Aandelen

Omdat we beleggen via actieve beleggingsfondsen kopen we indirect aandelen van de uitgekozen duurzame bedrijven. De actieve beleggingsfondsen zijn als het ware mandjes van aandelen die samengesteld worden door professionals die de bedrijven zorgvuldig selecteren en monitoren. Ze verdiepen zich niet alleen in de cijfers van de bedrijven maar bezoeken veelal ook het management om zo een compleet beeld te krijgen van het bedrijf waarin ze beleggen. Dit geeft Junior de mogelijkheid om relatief kleine bedragen goed te spreiden en te profiteren van de kennis van die professionals. Bij Junior zijn we ervan overtuigd dat deze manier van beleggen uiteindelijk tot beter resultaat leidt.

Ga jij ook voor duurzaamheid?

Duurzaam beleggen laat je het makkelijkste door ons doen. Wil je meer weten? Registreer jezelf vrijblijvend via de button hieronder.

Let op: Beleggen brengt risico’s met zich mee. Beleg alleen met geld dat je kunt missen. Beleggingen kunnen namelijk meer, maar ook minder waard worden.

Scroll naar top