fbpx
Waarom zou ik bij Junior beleggen?

Wij geloven dat onze visie bijdraagt een een outperformance van de markt op lange termijn. Daarbij focussen wij op wat voor de nieuwe generatie belangrijk en waardevol is. We selecteren de sectoren en thema's waarin we beleggen zelf.

Het geld wordt ondergebracht bij actieve beleggingsfondsen. Dit zijn mandjes van aandelen (en obligaties) die samengesteld worden door professionals die bedrijven zorgvuldig selecteren en monitoren. Ze verdiepen zich niet alleen in de cijfers maar bezoeken ook het management om zo een compleet beeld te krijgen. Dit geeft ons de mogelijkheid om relatief kleine bedragen goed te spreiden en te profiteren van de kennis van die professionals.

Bij Junior Beleggen zijn we ervan overtuigd dat deze manier van beleggen uiteindelijk tot beter resultaat leidt.

Ervaar zelf hoe Junior Beleggen ook in jouw voordeel kan werken!

Kan ik als meerderjarige ook deelnemen aan Junior Beleggen?

Zeker!  Junior Beleggen is toegankelijk voor iedereen tussen de 0 en 100 jaar.  Ben je meerderjarig, open dan zelfstandig via de website een rekening. Heb je toch hulp nodig bij het openingsproces? Wij helpen je hierbij graag.

Kan ik een Junior Beleggen-rekening openen op naam van mijn bedrijf of Stichting/Vereniging?

Ja, dat kan.  Junior Beleggen is niet alleen toegankelijk voor iedereen tussen de 0 en 100 jaar, maar ook geschikt voor zakelijke deelnemers en Stichtingen/Verenigingen.  Ook deze rekeningen kunnen  via de website door de rechthebbende geopend worden. Heb je toch hulp nodig bij het openingsproces? Wij helpen je hierbij graag.

Ik heb een senior vermogen beschikbaar, maar wil ook graag profiteren van de beleggingsstrategie van Junior Beleggen. Kan dat?

Of je nu wil starten met € 1.000,- , € 100.000,- of met € 1 miljoen, je bent van harte welkom! Bij Junior Beleggen begrijpen we dat iedereen een (nog) betere toekomst wil. Voor jezelf, je omgeving en de volgende generatie...

Ik heb hulp nodig bij het openen van een Junior rekening. Op welke wijze kunnen jullie mij helpen?

Wij bieden hulp op de door u gewenste wijze. Dat kan zijn telefonisch of bijv. via Zoom. Daarnaast bieden wij de mogelijkheid om via TeamViewer eenmalig op uw computer mee te kijken en indien nodig de benodigde stappen op afstand voor u aan te klikken. Op deze wijze kunnen wij zonder naast u te zitten, toch gezamenlijk het openingsproces met u doorlopen.

Wat is TeamViewer en hoe kunnen jullie mij hiermee van dienst zijn?

TeamViewer is een snel en veilig programma wat wordt gebruikt om de controle van de ene computer over te nemen op een andere computer. D.w.z. dat het alles wat er op het scherm staat, gezien kan worden op een andere computer en vanaf die andere computer indien gewenst ook de benodigde stappen doorgevoerd kunnen worden. U kunt het programma via de Contactpagina op onze website downloaden. Vervolgens kunt u ons tijdens het telefonisch onderhoud autoriseren om een eenmalige sessie op uw computer mee te kijken en waar nodig over te nemen.

Wat is de hoogte van de minimale inleg en eventuele vervolgstortingen?

De minimale inleg bedraagt € 1.000,-. Vervolgstortingen dienen minimaal € 25,- te bedragen. Stortingen kunnen rechtstreeks vanaf de opgegeven tegenrekening op jouw Junior-rekening gestort worden.

Ik heb geld (bij) gestort. Wanneer wordt dit geld belegd?

Gelden kunnen rechtstreeks op de Junior-rekening geboekt worden vanaf de opgegeven tegenrekening. Elke dinsdag (indien beursdag) worden de kasposities automatisch voor je belegd.

Kan iedereen geld op de Junior rekening storten?

De (tegen-) rekening houder kan altijd storten. Daarnaast iedereen die geregistreerd is bij Binck Bank als vaste storter of schenker voor deze Junior rekening.

Ben je nog niet als vaste schenker of storter geregistreerd, neem dan contact op via: info@Juniorbeleggen.nl

Ik wil graag een (deel van) mijn portefeuille verkopen. Kan dat?

Ja, dat kan altijd! Maar we hebben wel een paar werkdagen nodig om de beleggingen te verkopen en het geld vrij te maken. Als je rekening houdt met 5 werkdagen, moet het lukken. 

Hoe kan ik de ontwikkeling van een portefeuille bij Junior volgen?

Heel makkelijk! Via onze website kan je altijd inloggen en meteen zien wat de ontwikkeling is. Je kan ook een snelkoppeling op je smartphone zetten en onderweg even je portefeuille bij Junior checken. 

Ben je verplicht om periodiek bij te storten?

Nee, verplichtingen, dat vinden we niet klantvriendelijk. Bijstorten is heel verstandig, maar het moet wel uitkomen. Of je bijstort, hoeveel of hoe vaak is dus geheel aan jou. Echter, de praktijk leert dat een zogenoemde Periodieke Opdracht die je aan je andere bank geeft, een hele fijne en effectieve manier is. Je bouwt zo niet alleen ‘ongemerkt’ je Junior portefeuille uit, maar de aankopen worden op deze manier ook gespreid in de tijd gedaan.

Staat het geld wel veilig bij Junior en BinckBanck?

Ja, zeker. Het geld staat op een rekening op naam van de rekeninghouder bij Junior te weten het kind, de meerderjarige of de Box 1 participant. Dit staat los van Junior, Mercurius Vermogensbeheer en BinckBank. In het uitzonderlijke geval dat een van die partijen zou omvallen, gebeurt er niets met het vermogen van jou of je kind.

Kunnen opa of oma een beleggingsrekening voor een kleinkind openen?

Nee, de rekening kan alleen door een wettelijk vertegenwoordiger geopend worden. Doorgaans is dat een van de ouders.

Mijn kindje is nog niet geboren, kan ik al wel een rekening openen?

Nog even geduld tot na de geboorte maar dan ben je er wel lekker vroeg bij. Als je kind een burgerservicenummer heeft en een identiteitsbewijs of uittreksel gezagsregister dan kun je een rekening openen. Je kunt natuurlijk wel al geld reserveren voor de eerste schenking!

Ik woon in het buitenland, kan ik dan ook een rekening openen?

Ja, in de meeste gevallen kan dat gewoon. Junior heeft al rekeninghouders in meerdere landen. We hebben wel aanvullende informatie nodig, hiervoor kan je het beste contact met ons opnemen: info@juniorbeleggen.nl

Ik wil liever niet dat mijn kind al met 18 jaar over het geld kan beschikken, hoe bescherm ik dat?

Wettelijk kan je kind beschikken over het vermogen als het 18 jaar wordt. In een schenkingsdocument kan je echter vastleggen dat dit pas later kan of alleen voor bepaalde doeleinden. In theorie kan het kind dit aanvechten, maar in de praktijk maak je het met dit document wel heel lastig om dat succesvol te doen.

Hoeveel mag je aan je (klein)kind schenken?

Dat kun je vinden op de website van de belastingdienst. 

Kan ik zonder toestemming van de andere ouder een rekening openen?

Ja, je kan zonder toestemming van de andere ouder een rekening openen. Hou er wel rekening mee dat jullie schenkingen bij elkaar opgeteld worden.

Moet ik een IBAN rekening aan de beleggingsrekening toevoegen?

Ja, dit is noodzakelijk. Bij een kind betreft het hier een IBAN rekeningnummer van de wettelijk vertegenwoordiger.

Wat bedoelen jullie met duurzaam beleggen?

We beleggen in sectoren van de economie die het belang van de volgende generatie hoog in hun vaandel hebben staan. Denk hierbij aan sectoren zoals gezondheidszorg, IT-dienstverlening, media, vastgoed, schone energie en infrastructuur. Zodat onze kinderen en kleinkinderen een goede toekomst tegemoet kunnen zien.

Het beleid van Junior is, om bij gelijke geschiktheid een fonds met de hoogste duurzaamheidsscore te kiezen. Zo beleggen we niet alleen voor een betere toekomst voor jou, maar voor een betere toekomst voor iedereen.

Voor meer informatie click hier.

In welke bedrijven beleggen jullie?

Junior belegt uitsluitend via beleggingsfondsen. Deze beleggen in bedrijven zoals Air Liquide, Apple, Facebook, Google, Henkel, Johnson & Johnson, Samsung, Suez, Tesla, Unilever en Visa. Uiteindelijk beleggen we in meer dan 240 bedrijven. Het beleid van Junior is, om bij gelijke geschiktheid een fonds met de hoogste duurzaamheidsscore te kiezen. Zo beleggen we niet alleen voor een betere toekomst voor jou, maar voor een betere toekomst voor iedereen.

Start direct met beleggen

Junior (4)
Scroll naar top