Alles op een rij!

Veelgestelde vragen

Heb je vragen over Junior of het openen van een rekening? We zetten alles graag voor je op een rij en mocht je vraag er niet tussen zitten, stuur ons dan direct een chat berichtje!

Alles weten over...

Een rekening openen

Alles weten over...

Geld storten & opnemen

Alles weten over...

Onze kosten & rendement

Rekening openen

Wij bieden hulp op de door u gewenste wijze. Dat kan zijn telefonisch of bijv. via Zoom. Daarnaast bieden wij de mogelijkheid om via TeamViewer eenmalig op uw computer mee te kijken en indien nodig de benodigde stappen op afstand voor u aan te klikken. Op deze wijze kunnen wij zonder naast u te zitten, toch gezamenlijk het openingsproces met u doorlopen.

TeamViewer is een snel en veilig programma wat wordt gebruikt om de controle van de ene computer over te nemen op een andere computer. D.w.z. dat het alles wat er op het scherm staat, gezien kan worden op een andere computer en vanaf die andere computer indien gewenst ook de benodigde stappen doorgevoerd kunnen worden. U kunt het programma via de Contactpagina op onze website downloaden. Vervolgens kunt u ons tijdens het telefonisch onderhoud autoriseren om een eenmalige sessie op uw computer mee te kijken en waar nodig over te nemen.

Ja, dat kan.  Junior Beleggen is niet alleen toegankelijk voor iedereen tussen de 0 en 100 jaar, maar ook geschikt voor zakelijke deelnemers en Stichtingen/Verenigingen.  Ook deze rekeningen kunnen  via de website door de rechthebbende geopend worden. Heb je toch hulp nodig bij het openingsproces? Wij helpen je hierbij graag.

Nee, de rekening kan alleen door een wettelijk vertegenwoordiger geopend worden. Doorgaans is dat een van de ouders.

Wel kan de directe familie (ouders en grootouders) storten indien zij zijn geregistreerd bij SaxoBank als vaste storter of schenker voor deze Junior rekening.

 

Nog even geduld tot na de geboorte maar dan ben je er wel lekker vroeg bij. Als je kind een burgerservicenummer heeft en een identiteitsbewijs of uittreksel gezagsregister dan kun je een rekening openen. Je kunt natuurlijk wel al geld reserveren voor de eerste schenking!

Ja, in de meeste gevallen kan dat gewoon. Junior heeft al rekeninghouders in meerdere landen. We hebben wel aanvullende informatie nodig, hiervoor kan je het beste contact met ons opnemen: info@juniorbeleggen.nl

Ja, je kan zonder toestemming van de andere ouder een rekening openen. Hou er wel rekening mee dat jullie schenkingen bij elkaar opgeteld worden.

Ja, dit is noodzakelijk. Bij een kind betreft het hier een IBAN rekeningnummer van de wettelijk vertegenwoordiger.

Geld storten & opnemen

Nee, verplichtingen, dat vinden we niet klantvriendelijk. Bijstorten is heel verstandig, maar het moet wel uitkomen. Of je bijstort, hoeveel of hoe vaak is dus geheel aan jou. Echter, de praktijk leert dat een zogenoemde Periodieke Opdracht die je aan je andere bank geeft, een hele fijne en effectieve manier is. Je bouwt zo niet alleen ‘ongemerkt’ je Junior portefeuille uit, maar de aankopen worden op deze manier ook gespreid in de tijd gedaan.

Gelden kunnen rechtstreeks op de Junior rekening geboekt worden vanaf de opgegeven tegenrekening. Elke dinsdag (indien beursdag) worden de kasposities automatisch voor je belegd. De gelden dienen wel uiterlijk maandagmorgen 12:00 uur op de rekening bijgeschreven te staan anders schuift de aankoop een week door.

De (tegen-) rekening houder kan altijd storten. Daarnaast iedereen die geregistreerd is bij Saxo Bank als vaste storter of schenker voor deze Junior rekening.

Ben je nog niet als vaste schenker of storter geregistreerd, neem dan contact op via: info@Juniorbeleggen.nl

 

Wettelijk kan je kind beschikken over het vermogen als het 18 jaar wordt. In een schenkingsdocument kan je echter vastleggen dat dit pas later kan of alleen voor bepaalde doeleinden. In theorie kan het kind dit aanvechten, maar in de praktijk maak je het met dit document wel heel lastig om dat succesvol te doen.

Dat kun je vinden op de website van de belastingdienst.

Ja, dat kan altijd. Verkopen vinden 1x per maand plaats tijdens de rebalance van de portefeuilles. Deze vindt plaats op de eerste werkdag van de maand. Je kunt het bedrag met circa 5 werkdagen na verkoop op je tegenrekening verwachten. 

Heb je een bedrag met spoed nodig, dan is een tussentijdse verkoop mogelijk. Er zijn hier wel extra kosten aan verbonden. Neem bij een spoedverkoop altijd contact met ons op.  

Rendement & Kosten

De kosten die je aan Junior betaalt gaan naar een aantal verschillende partijen. Zo beheert Junior jouw beleggingen, is de rekening ondergebracht bij Saxo Bank en wordt het geld belegt in verschillende beleggingsfondsen. Elke partij rekent eigen kosten voor hun diensten.

Saxo Bank berekent 0,25% incl. btw op jaarbasis over het vermogen, dit wordt berekend en gefactureerd op maandbasis.

Junior berekent 1 Euro per maand en 0,075% incl. btw per maand over het vermogen aan het begin van de maand.

Beleggingsfondsen berekenen tussen de 0,99% en 1,08% per jaar, afhankelijk van het risicoprofiel. Deze indirecte kosten worden in de koers van het betreffende fonds verrekend.

 
  Defensief Neutraal Offensief
2020 +4,5% +12,9% +24,1%
2019 +13,4% +19,8% +26,4%
2018 -6,7% -6,3% -7,4%

Bovenstaand rendement was het netto rendement per jaar, na aftrek van alle kosten.

Let wel op! De waarde van je belegging kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst.

Indien de rekening wordt opgeheven kan dat maandelijks per 1e van de maand, Saxo bank brengt hiervoor €25 in rekening.

 

Nee, wij kunnen geen rendement garanderen. Zoals gezegd: in het verleden behaalde rendementen bieden geen garantie voor de toekomst. 

Beleggingsbeleid

Wij geloven dat onze visie bijdraagt een een outperformance van de markt op lange termijn. Daarbij focussen wij op wat voor de nieuwe generatie belangrijk en waardevol is. We selecteren de sectoren en thema's waarin we beleggen zelf.

Het geld wordt ondergebracht bij actieve beleggingsfondsen. Dit zijn mandjes van aandelen (en obligaties) die samengesteld worden door professionals die bedrijven zorgvuldig selecteren en monitoren. Ze verdiepen zich niet alleen in de cijfers maar bezoeken ook het management om zo een compleet beeld te krijgen. Dit geeft ons de mogelijkheid om relatief kleine bedragen goed te spreiden en te profiteren van de kennis van die professionals.

Bij Junior Beleggen zijn we ervan overtuigd dat deze manier van beleggen uiteindelijk tot beter resultaat leidt.

Ervaar zelf hoe Junior Beleggen ook in jouw voordeel kan werken!

Heel makkelijk! Via onze website kan je altijd inloggen en meteen zien wat de ontwikkeling is. Je kan ook een snelkoppeling op je smartphone zetten en onderweg even je portefeuille bij Junior checken. 

Ja, zeker. Het geld staat op een rekening op naam van de rekeninghouder bij Junior te weten het kind, de meerderjarige of de Box 1 participant. Dit staat los van Junior, Mercurius Vermogensbeheer en SaxoBank. In het uitzonderlijke geval dat een van die partijen zou omvallen, gebeurt er niets met het vermogen van jou of je kind.

 

We beleggen in sectoren van de economie die het belang van de volgende generatie hoog in hun vaandel hebben staan. Denk hierbij aan sectoren zoals gezondheidszorg, IT-dienstverlening, media, vastgoed, schone energie en infrastructuur. Zodat onze kinderen en kleinkinderen een goede toekomst tegemoet kunnen zien.

Het beleid van Junior is, om bij gelijke geschiktheid een fonds met de hoogste duurzaamheidsscore te kiezen. Zo beleggen we niet alleen voor een betere toekomst voor jou, maar voor een betere toekomst voor iedereen.

Voor meer informatie click hier.

Junior belegt uitsluitend via beleggingsfondsen. Deze beleggen in bedrijven zoals Air Liquide, Apple, Facebook, Google, Henkel, Johnson & Johnson, Samsung, Suez, Tesla, Unilever en Visa. Uiteindelijk beleggen we in meer dan 240 bedrijven. Het beleid van Junior is, om bij gelijke geschiktheid een fonds met de hoogste duurzaamheidsscore te kiezen. Zo beleggen we niet alleen voor een betere toekomst voor jou, maar voor een betere toekomst voor iedereen.

Vragen?
We helpen je graag!

Geen probleem we helpen je graag met alles waar je meer vragen over hebt! neem gerust contact met ons op. We zijn bereikbaar via chat, telefoon en email.

info@juniorbeleggen.nl

Start vandaag
nog met beleggen
voor morgen!

jb-stripe-hm-white
junior-beleggen-cta-1
junior-beleggen-cta-1

Junior Beleggen

Copyright © 2022 Junior Beleggen | Junior en Junior Beleggen zijn handelsnamen van Mercurius Vermogensbeheer B.V.

Mercurius Vermogensbeheer B.V. is gevestigd te Nassaulaan 19, 2514 JT Den Haag, geregistreerd in het handelsregister onder nr. 27302787 en bij de Autoriteit Financiële Markten.

 
Scroll naar top