Junior regelt het beleggen. Het doel bepaal je zelf.

Junior regelt het beleggen. Het doel bepaal je zelf.

Wanneer je elke maand geld opzij zet voor je kinderen en dit voor ze belegt, dan hebben zij op hun 18e een mooi spaarpotje voor bijvoorbeeld hun studie.

Lees meer
Beginnen met beleggen

Veel ouders en grootouders openen een spaarrekening voor hun (klein)kinderen. Maar sparen levert niet tegenwoordig niet zoveel meer op. Heb je wel eens nagedacht om te gaan beleggen op naam van je kind of kleinkind? Wanneer je elke maand geld opzij zet voor je kinderen en dit voor ze belegt, dan hebben zij op hun 18e een mooi spaarpotje voor bijvoorbeeld hun studie. Dit kan al vanaf een klein bedrag per maand. Dat lijkt misschien niet veel, maar het levert wel veel op.

Kinderbijslag beleggen

Elk kwartaal ontvang je als ouders de kinderbijslag voor je kind. Heb je er wel eens over nagedacht om dit te beleggen? Naast elke maand een bedrag storten om te beleggen op naam van je (klein)kinderen, kun je er ook voor kiezen om de kinderbijslag op deze rekening te storten. Zo hebben ze op hun 18e extra budget voor hun studie of die wereldreis. Het verschil kun je zelf berekenen via onze calculator.

Resultaten en kosten

Elk kwartaal ontvang je als ouders de kinderbijslag voor je kind.
Wat het kan opleveren om dit te beleggen?

2018 x ... = ... x 18 = 40.000
Beleggen Voor (klein)kinderen

Zodra je kind een burgerservicenummer en een identiteitsbewijs heeft, kun je een rekening openen. Daarvoor kun je natuurlijk al wel geld reserveren voor de eerste schenking. Vanaf het moment dat de rekening geopend is, kun je maandelijks geld storten om op deze manier al vroeg aan vermogensopbouw te beginnen. Daarnaast kun je jaarlijks een bedrag belastingvrij schenken, wat je ook weer kunt gebruiken om te beleggen op naam van je kind.

De rekening kan alleen door een wettelijk vertegenwoordiger geopend worden. Doorgaans is dat een van de ouders. Maar als grootouders kun je wel rechtstreeks storten. Ook voor schenkingen van opa’s en oma’s naar kleinkinderen kun je jaarlijks een bedrag belastingvrij schenken.

Sparen of beleggen?

Met sparen kan je de inleg niet verliezen, maar de rente is laag dus vermogen opbouwen via het rendement van een spaarrekening is een uitdaging. Maar ook beleggen begint met sparen. Zorg ervoor dat er altijd een buffer achter de hand is voor onverwachte uitgaven.

Beleggen levert op de lange termijn meer op. Leeftijd is een van de meest krachtige aspecten binnen beleggen, tijd en spreiding zijn je grootste vriend. Dus hoe eerder je begint met beleggen, hoe meer het op kan leveren.

Let op: Beleggen brengt risico’s met zich mee. Beleg alleen met geld dat je kunt missen. Beleggingen kunnen namelijk meer, maar ook minder waard worden.

Scroll naar top