Om een Junior rekening te openen hebben we informatie van je nodig. Door een aanscherping van de wet- en regelgeving omtrent financiële instellingen hebben wij nog meer informatie nodig om aan de eisen te voldoen.

Waar we voorheen het onderzoek konden voltooien met een kopie van het paspoort en enkele standaard vragen, moeten we nu grondig onderzoek doen naar onze Junior’s en de herkomst van het vermogen.

De overheid stelt dat deze informatie van onafhankelijke bronnen afkomstig moet zijn. Het goede nieuws is dat gaat zorgen voor een schoner financieel systeem waarin ”fout” geld niet langer schuil kan gaan. Het slechte nieuws is dat dit een moment van jouw en onze tijd vraagt.

Het liefst belasten we jou hier zo min mogelijk mee, en dus hebben we gekozen voor een veilige oplossing waarmee we gemakkelijk, met jouw toestemming, de benodigde gegevens eenvoudig kunnen ophalen uit openbare bronnen.

Deze oplossing heet Ockto Connect!

In de volgende introductievideo wordt toegelicht hoe Ockto werkt

Wat doet Junior met deze gegevens?

Uiteraard behandelen we deze gegevens met uiterste zorg en veiligheid. Daarom bewaren we de gegevens in de beveiligde omgeving van jouw klanten dossier.

Met de bank waar we jouw beleggingen onderbrengen (Saxobank) delen we de gegevens van Mijn Overheid. Dit zijn de basisregistratie gegevens met je naam, geboortedatum, woonadres, familie, nationaliteit en paspoortnummer.

Daarnaast delen we de gegevens uit het kadaster over uw je bestaande woning en mogelijk overig vastgoed.

Ten slotte delen we de gegevens over je werkgever vanuit het UWV die je mogelijk werk/baantje bevestigd.

De overige gegevens over jouw inkomen, pensioen en overige bezittingen en schulden delen we niet. Die hebben we wel nodig voor ons eigen dossier om aan de eisen van de toezichthouder te voldoen. In een uitzonderlijke geval is het mogelijk dat de toezichthouder ons steekproef gewijs zal controleren en jouw dossier bekijkt. De informatie die de toezichthouder dan ziet is gelijk aan de informatie die je hebt opgegeven bij de overheid.

Waarom zou je deze gegevens met ons delen?

Je mag van Junior verwachten dat we een heldere visie hebben op de toekomst, en de toekomst van de maatschappij waardoor we de juiste belegging selecteren. Onderdeel daarvan is dat we ook inzicht hebben om de vragen die de toezichthouder van jou, via ons, in da toekomst gaat stellen.

En niet alleen Junior Beleggen, maar alle financiële dienstverleners krijgen hiermee te maken. Dit wordt de toekomst en door nu je dossier eenvoudig klaar te maken voor die toekomst besparen we jou en ons tijd.

Wat is het voordeel van Ockto?

Het grote voordeel van het opvragen van de gegevens via Ockto is gemak.

Gemak voor jou omdat je heel eenvoudig en veilig jouw gegevens éénmalig aan ons verstrekt. Uiteraard zijn deze gegevens ook voor jou beschikbaar om in te zien. Zo kan je de gegevens controleren en wellicht doorspelen naar andere instellingen wanneer deze worden uitgevraagd (bijvoorbeeld tijdens het verhuizen).

Daarnaast ook gemak voor ons omdat we de gegevens snel, veilig, compleet in een gelijke opbouw krijgen.

Ockto zelf ziet de gegevens niet, ze werken als doorgeefluik tussen de databron bij de overheid en Junior Beleggen.

Net als Junior Beleggen staat Ockto onder toezicht van de AFM en De Nederlandsche Bank. Daarnaast is de Ockto app AVG-compliant en ISO/IEC 27001 gecertificeerd. Ockto voldoet dus aan de hoogst beveiligingseisen.

Hoe nu verder?

Je ontvangt van ons een email met daarin de link naar Ockto. Het is het makkelijkst om deze te openen op jouw telefoon. Zorg dat je jouw Digi-D bij de hand hebt.

Ockto app

Als eerste download je de app van Ockto uit de appstore. Je herkent de app aan het symbool hiernaast.

Als je de Ockto app hebt geïnstalleerd kun je op de link in de email klikken. Je wordt dan vanzelf door het proces geleidt.

Het kost slechts een paar minuten, en je doet daarmee ons én jezelf een groot plezier! 

Bij voorbaat dank voor je medewerken en mocht je vragen hebben, horen wij deze graag.

Tel: 085 105 01 02
Mail: info@juniorbeleggen.nl

Scroll naar top